ВАСИЛ ВЪРБАНОВ снима документален филм за РЪГБИ в България

09 Юни 2021
news page

Голямото приключения, в което се впуска ВАСИЛ ВЪРБАНОВ сега, е документален филм за над 100-годишната история на РЪГБИ в България.

За него, водещият на “Моят плейлист” на БНТ и на радио ТАНГРА МЕГА РОК е успял да привлече двама от ТОП операторите в българското кино - КРУМ РОДРИГЕС и ОРЛИН РУЕВСКИ, както и монтажиста АЛЕКСАНДРА НЕНКОВА ("Под прикритие", "Революция Z"). 
 
Звукът ще бъде финално сглобен от ВАСКО РАЙКОВ (ODD CREW, студио "Аудиослот"), а бъдещата версия на английски от НАСО РУСКОВ (BABYFACE CLAN, Les Animaux Sauvages).
 
Официална страница на филма!
 
През 2023 Планетата ще празнува 200 години от раждането на великата игра, но българският РЪГБИ филм ще излезе още в края на тази 2021.
 
Озаглавен е "В името на Бог РЪГБИ!", а тук можете да видите първия видеотийзър!

Филмът се осъществява с подкрепата на Столична община!
 

 
 
Официалният афиш на филма (вижте долу) е рисуван от неповторимата българска художничка ТЕКЛА АЛЕКСИЕВА! Тя не само е правила кориците на два от най-великите РОК албуми в българската история - "20 век" и "Вкусът на времето" на ЩУРЦИТЕ, но също така оказа огромно влияние върху мисленето на няколко поколения с картините си върху книгите от легендарната поредица "Библиотека Галактика"!
 
Надписите дължим на един от водещите български дизайнери - БОРИЛ КАРАИВАНОВ
 


Спортът РЪГБИ присъства в българското медийно пространство от вече повече от 100 години и се играе организирано у нас от над 60... Но за широката БГ общественост РЪГБИ все едно не съществува, а хилядите ни ръгбисти сякаш живеят в успоредна реалност.
 
Филмът е комбинация от документални видеокадри, снимки, свидетелства от първо лице на главните герои от 1956 до днес и екшън кадри от игрището. Разказът надскача спортния контекст и дава по-широка картина на живота в БГ.
 
Автор е Васил Върбанов - популярен радио и ТВ журналист, който успоредно със своите музикални и културни предавания, вече повече от 10 години е и РЪГБИ коментаторът на Евроспорт-България. Бил е и дългогодишен състезател, затова познава отблизо философията на този спорт, както и спецификата на неговата култура.
 
Очаквайте 'В името на Бог РЪГБИ!'

автор и режисьор: Васил Върбанов;
оператори: Крум Родригес, Орлин Руевски;
монтаж: Александра Ненкова;
звук: Васко Райков;
превод на английски: Насо Русков;
художник: Текла Алексиева;
дизайн: Борил Караиванов;
продуцент: Тангра Мега Рок (представлявано от Lakrizz Ltd).
 
Филмът се осъществява с подкрепата на Столична община!
 
Източник: RadioTangra.com