КРИСТ НОВОСЕЛИЧ от NIRVANA се кандидатира за президент на САЩ

25 Юни 2024
news page

Басистът на NIRVANA - КРИСТ НОВОСЕЛИЧ основа нова партия във Вашингтон, наречена Cascade, и ще участва като кандидат в изборите за президент на САЩ тази есен.  

В тази връзка, той направи и нова група - BONA FIDE BAND.


Причината е в това, че според законодателството, за да може партията да бъде призната като bona fide (партия с регионално значение) във Вашингтон, - трябва да има кандидат за президентските избори и да организира партийни събрания и конгреси.

Формално, концертите на новата група BONA FIDE BAND са представени като политически събрания. В нея участва и първият барабанист на SCREAMING TREES - МАРК ПИКЪРЕЛ.
 
В първите няколко концерта миналата седмица беше представена смесица от кавъри, както и парчета на другите банди на НОВОСЕЛИЧGIANTS IN THE TREES и 3RD SECRET (в нея той свири с МАТ КАМЕРЪН и КИМ ТАЙЪЛ).

Долу можете да видите клип от шоуто на 21 юни в града на КЪРТ КОБЕЙН -  Абърдийн, Вашингтон.

BONA FIDE BAND изпълняват парчето от дебюта на NIRVANA от 1988 - “Love Buzz” - кавър на холандската група SHOCKING BLUE
 
Предстоят още четири концерта през юли, на които НОВОСЕЛИЧ се надява да събере необходимите 1000 подписа за партията, за да може да участва и в изборите - повече за идеите на Cascade - прочетете тук.
 
Важно е да се подчертае, че басистът на NIRVANA e категоричен, че не иска да става президент, но всичко това било необходимо, за да започне партията му да функционира.
 
 
Източник: consequenceofsound.net