Съдят ДЖОШ КЛИНГХОФЕР - премазал човек на пешеходна пътека

11 Юли 2024
news page

Бившият китарист на RED HOT CHILI PEPPERS - ДЖОШ КЛИНГХОФЕР е даден на съд за причиняване на смъртта на 47-годишен мъж през месец март.

Според иска на АШЛИ САНЧЕС - дъщеря на починалия - музикантът блъснал ИЗРАЕЛ САНЧЕС с черния си джип GMC на пешеходна пътека в град Алхамбра, Карифорния.

Видео от инцидента показвало, че КЛИНГХОФЕР е говорел по телефона, докато правел ляв завой на кръстовището и дори не направил опит да намали или да спре, когато ударил мъжа, който е отивал на пазар. Освен това, превозното средство нямало регистрационни номера.
 
САНЧЕС починал от трамвите и нараняванията, получени вследствие на удара, но КЛИНГХОФЕР не бил арестуван и дори заминал на турне като китарист на PEARL JAM, без да се обади на семейството на загиналия, за да изрази поне съжаление.

Списание Rolling Stone публикува официалното изявление на адвоката на КЛИНГХОФЕР, в което се твърди, че музикантът не само е спрял веднага след удара, но и се е обадил на спешния номер 911 и е изчакал пристигането на полицията и линейката и е "оказал пълно съдействие на транспортните власти”.
 
Семейството на САНЧЕС съди КЛИНГХОФЕР в търсене на компенсация за болката и страданията си от загубата, както и за покриване на медицинските разходи.
 
 
Източник: loudwire.com