Барабанистът на HAMMERFALL харесва Manowar "в известен смисъл" - "Метъл феновете, са като футболните"

08 Април 2009
news page

Андерс e барабанистът. Баща му - Ян Йохансон е прославен джаз пианист, а брат му Йенс Йохансон е клавирист-институция в света на хеви метъла (Yngwie J. Malmsteen, Dio, Stratovarius).

Андерс идва с групата си HAMMERFALL за първи път в България, този петък.

Ето части от нашето специално интервю:

ПЪРВИЯТ ВИ КОНЦЕРТ В СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ Е НА 10 АПРИЛ. ПЪТУВАТE С BLOODBOUND И SABATON. НАЛИ ТАКА?
Да. С Bloodbound сме май само в Източна Европа. Иначе на запад сме със Sabaton и Bullet, една друга шведска банда. Но си прав. Ще е доста вълнуващо, защото ще свирим в България за първи път.

ХОРАТА В ТОЗИ СВЯТ СА РАЗДЕЛЕНИ НА ДВЕ, ПО ПОВОД ЕДНО КОНКРЕТНО НЕЩО – ПОЛОВИНАТА ВЪЗХВАЛЯВАТ ВОЙНСКАТА МЕТЪЛ БАНДА MANOWAR, ДРУГАТА ПОЛОВИНА ИМ СЕ СМЕЕ. ТИ ОТ КОИ СИ?
Когато слушам музика, слушам  прогресив – самата музика. Не ме интересуват толкова отделните инструменти, китари, барабани. Не съм към нито една от страните, които описахте.

Аз харесвам Manowar, в известен смисъл, но не обръщам внимание на текстовете им. Мисля обаче, че е тъпо да се присмиваш на различните стилове. Мисля, че е хубаво, че има различни стилове, защото иначе всичко щеше да е същото. Когато си метъл фен, понякога ти се струва, че нещата са като с любимия ти футболен отбор.

Ако някой мисли, че неща, като войни и прочее са тъпи - той им се присмива, както би се смял на противников футболен отбор.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ

HAMMERFALL

Продължава и Специалната игра на Nuclear Blast/Wizard и радио Тангра Мега Рок - 'Срещни се очи в очи с HAMMERFALL в София'.

Виж подробностите ТУК.

Успех!

Източник: radiotangra.com