ШЕКИ: "ще си извадя мадурите на сцената преди W.A.S.P"

17 Ноември 2009
news page

Шоуто в зала ‘Христо Ботев’ в София довечера, вече е напълно разпродадено! 

Колоритният Ивайло Ранов – Шеки, който ще осъществи подгравянето на 3-хилядната публика бе наш гост в студиото на радио Тангра Мега Рок вчера – ден преди концерта. Shecky & The Bloodrain имат 40 минути и ще представят новите си песни, но ще завършат с кавър на Led Zeppelin.

Ето някои съществени откъси от разговора в студиото. Рокенрооооооооол:

“Между другото, очаквах концертът на W.A.S.P. да е тотално разпродаден – българските фенове обичат такива групи. Обичат тези групи, които показават шоу на сцената, а Блеки е последовател на Алис Купър и този тип. Имам чувството, че ако дойдат Foo Fighters, които са толкова модерана и яка банда, няма да съберат толкова хора.”

“Първото нещо, което чух на W.A.S.P. навремето беше ‘L.O.V.E. Machine’- това е истинска метъл песен. Когато бях мълък, мислех че пеят ”Хелоуу Пигииии”, а то било “Eл Оу Ви И”....”

“Вълнувам се, разбира се, как да не се вълнувам! Супер яко! Ние досега свирехме само в малки клубчета и сега за първи път с тези момчета ща излезем на голяма сцена.”

“Гиговете в клубовете са супер. Свирим пред 15-20 човека. 8 човека. Изхарчваме си хонорара за бири и такси – супер яко!”

“Та сега малко ме е страх. Нали отдавна не съм излизал на такава голяма сцена. Може пък и да ни оплюят – да кажат : “е, тоя стария метъл пак на сцената”!”

ШЕКАТА

“През 2004-та, пак гостувахме преди W.A.S.P. като съпорт – тогава по покана на SME. Доста се бях насмукал с бири – нищо не разбрах. Не успях да се срещна тогава с Блеки. Нещо се беше надул, а Фънки разправяше : “мани, не го закачайте, не иска да се снима с никой.” Бил индианец нещо, щели сме да откраднем душата му. Но сега вече по друг начин е предразположен към българската публика!”

“Няма да вадя кетчуп на сцената. Смятам да си извадя мадурите, ха ха ха. Нe, няма да вадя нищо, ще бъдем куул. С групата сме доста добре подготвени, мислим да направим едно истинско хеви метъл шоу с новите ни песни – само авторски песни и ще завършим с един кавър на Led Zeppelin – ‘Whole Lotta Love’! ”

Шеката бе дълбоко развълнуван да чуе, как пускаме по радиото записи на група СПЛИН от 1993-та, където той свири на барабани и пее, а негови колеги в бандата са Росен и Ерол (и двамата днес в Уикеда), последният тогава под името Емил Рахнев.

"Eйййй, откъде ги имате тия записи беее?" Как откъде? Ние сме Тангра Мега Рок!

ROCKENROLLLLL

ИВАЙЛО РАНОВ - ШЕКИ е една от най-упоритите и неуморни фигури в българската метъл история. Най-новата му формация се казва SHEKY &THE BLOODRAIN. Освен Шеката, който пее, в бандата са още: Стефан Стефанов - китара, Стоян Радин (The Poison) - бас и Иван Петров - барабани.

Дебютният албум на SHEKY &THE BLOODRAIN ще излезе през януари 2010 под името 'The Wrong Side of Being Right', но още сега можете да проверите бандата ТУК.

Източник: radiotangra.com