Утре обявяват официално концерта на AC/DC в София, а може би и METALLICA и RAMMSTEIN

17 Декември 2009
news page

На специална пресконференция на стадион 'Васил Левски' в София от 11:00 часа в петък, Balkan Entertainment Company и Марсел Аврам (на малката снимка) ще информират българската общественост за предстоящи разтърсващи концерти у нас през 2010-та.

"Чудовищни изненади в чувала" - обещава поканата към журналистите (виж долу).

Централното събитие, което ще бъде анонсирано официално утре, най-вероятно е КОНЦЕРТ НА AC/DC на Националния стадион на 14-ти май.

Според източник близък до организаторите, пожелал да остане анонимен, те вече имат и договори за концерти през юни в София и на Metallica и на Rammstein, но дали подробностите за тях ще бъдат оповестени на същата пресконференция, ще стане ясно на самата нея.

През изминалата седмица, в поредица форуми и фенски сайтове у нас широко се обсъждат вероятностите за участие на 4-те Големи Траш Групи и на българска почва - Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax, в българската версия на фестивала Sonisphere 2010, с предполагаеми дати 22 и 23 юни.

В различните държави, програмата на фестивала търпи нюанси и различни имена. В списъка от групи, които участват в програмата на Sonisphere 2010 в общо 11 европейски държави, освен 4-те изброени горе, засега участват и Iron Maiden, Алис Купър, The Cult, Iggy & The Stooges, Mastodon, Behemot, Motley Crue, Rammstein, Heaven & Hell, Motorhead и др. Програмата за всяка страна е различна, като продължават да се водят преговори и с други групи.

Според румънски източник, специално за България и Румъния, в напреднала фаза били и преговори с Alice in Chains. Каква част от неизвестните ще отпаднат на петъчната пресконференция на Националния стадион, ще бъде ясно още утре около обяд.   

BEC 

Източник: radiotangra.com