LISA GERRARD to guest on two shows of THE MYSTERY OF BULGARIAN VOICES

24 April 2017
news page

 ЛИСА ДЖЕРАРД от DEAD CAN DANCE идва у нас през юни, за да участва като специален гост в два концерта на 'МИСТЕРИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЛАСОВЕ'.

Легендарният български хор ще излезе на сцена, за да представи своя изцяло обновен репертоар от предстоящия си нов албум, който ще се появи на световния музикален пазар през есента.  

Двата концерта са на 6 юни в зала 'България' в София и на 8 юни в Античния театър в Пловдив.

Освен новите хорови композиции, в двата концерта ще бъдат представени също и съвместните произведения на 'МИСТЕРИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЛАСОВЕ' с ЛИСА ДЖЕРАРД.

В част от песните участва и световният шампион по бийтбокс – SkilleR, а почти всички нови композиции от албума са подплатени от невероятното присъствие на немския перкусионист ДЕЙВИД КУКЕРМАН, който от дълги години работи и концертира с ДЖЕРАРД и с DEAD CAN DANCE. В песните слушателите ще доловят присъствието и на китара, гъдулка, контрабас и струнни инструменти.

Всички тези произведения са включени в предстоящия нов албум на 'МИСТЕРИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЛАСОВЕ' и през юни ще бъдат изпълнени за първи път на живо. Албумът се продуцира от Шуберт Мюзик Пъблишинг, а голяма част от песните в него са композирани от ПEТЪР ДУНДАКОВ, който също така е музикален продуцент на студийните записи и музикален директор на концертите. 

Билети вече се продават в мрежата на Eventim в цялата страна.

Source: themysteryofthebulgarianvoices.com

Tangra Top 40

  • 1top40 #1Dark Matter
    PEARL JAM
  • 2Wanting And Waiting
    THE BLACK CROWES
  • 3Beautiful People (Stay High)
    THE BLACK KEYS
  • 4Schwerer Fehler
    KOTTARASHKY & THE PREACHERS
  • 5Hoi Polloi
    FYELD

Gig guide

10
May
25 Anniversary of D2 Зала 1 на НДК
15
Jun
MEGADETH Арена София, Колодрум
27
Jul
Sofia Metal Fest 2024 Арена София
11
Sep
TINARIWEN Зала 3 на НДК
16
Sep
DIABLO SWING ORCHESTRA Клуб *MIXTAPE 5*, София