BLIND GUARDIAN - Маркус Зийпен

21 Август 2006
news page
"Мисля, че "A Twist in the Myth" се превърна в мост между миналото и настоящето на Blind Guardian."

Блиц-интервю с ритъм китариста на Blind Guardian, Маркус Зийпен, по повод издаването на новия студиен албум на немския метъл квартет, "A Twist in the Myth".

Васил Върбанов: Здравей, Маркус! Как си?

Маркус Зийпен: Добре, а ти?

В. В.: И аз. Поздравления за чудесния нов албум! Изминаха повече от три години от появата на предшественика му, "A Night at the Opera". Как се чувствате сега, когато "A Twist in the Myth" вече е факт?

М. З.: Перфектно! Напълно щастливи сме. Да, наистина мина доста време... След като издадохме предишния албум и седнахме да пишем новите песни, решихме, че няма никакъв смисъл да правим същите неща от композиционна гледна точка - 15-минутни парчета, записани през 40 канала и т.н. - така че се спряхме на варианта с по-малко китарни фойерверки и сложни оркестрации и аранжименти. Заложихме на по-директни песни, нещо като завръщане към доброто старо време, и в крайна сметка мисля, че "A Twist in the Myth" се превърна в един мост между миналото и настоящето на Blind Guardian. Изключително доволни сме.

В. В.: А защо избрахте именно "Fly" за пилотен сингъл? Това ли е представителната песен за целия албум, или всяко парче се отличава по нещо от останалите?

М. З.: Няма типична песен. "Fly" представя модерната страна на Blind Guardian, ето защо я избрахме за първи сингъл пред 4 месеца, за да заявим, че хората трябва да очакват неочакваното от нас. В "A Twist in the Myth" има и парчета като "Straight Through the Mirror", които са издържани в традиционния, типичен за нас спийд метъл. Има и песни като "Another Stranger Me", например, пълни със заемки от духа на 70-те години в рока. Това ще е и следващият ни сингъл, към който ще снимаме и видеоклип. Албумът е разнообразен и пълен с изненади.

Права: Тангра Мега Рок

Източник: